9 Ocak 2016 Cumartesi

Tahinli Pekmezli Kek


 Tahinli pekmezli kek..

Tam da kış mevsimine yakışacak hastalıklardan koruyacak çok sağlıklı bir kek tarifi ile herkese Merhabaaa... :)


 Tahinli Pekmezli Kek
Tahinli pekmezli kek..:))

Tam bi şifa deposu, pekmez tahin yemeyen küçük afacanlar da bu keke bayılacak.
 Denendi tam not aldı, ben sosunu ısıtmadan yaptım.

Şahane bir lezzet...

Afiyet olsun. :)


MALZEMELER:

3 adet yumurta
2 su bardağı şeker
yarım su bardağı ayçiçeği yağı
2 su bardağı yoğurt
3, 5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
yarım su bardağından biraz fazla tahin
5 yemek kaşığı pekmez






Sosu için:
1 su bardağı tahin
3 yemek kaşığı pekmez


Süslemek için:
yer fıstığı

Yumurta ve şekeri kıvam alıncaya kadar çırpalım.
Yağ ve yoğurdu ekleyip, çırpmaya devam edelim.
Ardından katı malzemeleri ekleyerek spatula ile iyice homojen oluncaya kadar alttan üste doğru karıştıralım.
Harcı ikiye bölün yarısına tahin ve pekmezi ilave edelim.
Kek kalıbınızı yağlayalım. Bir kaşık tahin pekmezli harçtan bir kaşık beyaz harçtan dökerek üst üste sıra sıra dökün ve alacalı bir hal almasını sağlayalım.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirelim ve soğutalım.
Sos için ayrı bir kapta tahin ve pekmezi karıştıralım.
Soğumuş kekin üzerine döküp kekimizi yer fıstığı ile süsleyelim.
Kek soğuyunca dilimleyerek servis edelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder