29 Ocak 2016 Cuma

Etli Pırasa Dolması


pırasayı bir de böyle deneyin. :)

Etli Pırasa Dolması

Etli Pırasa Dolması Tarifi'nin Malzemeleri

Malzemeler
4 adet kalın pırasa
400 gr. Orta yağlı kıyma
2 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
5-6 dal dereotu
2 adet domates
3 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı zeytinyağı

Sos:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı nar ekşisi
2 çay kaşığı tuz

Etli Pırasa Dolması Tarifi'nin Yapılışı

Pırasaları yıkayalım 7 cm. Boyunda parçalara keselim. Parçaların içine parmağınızla bastırıp katların ayrılmasını sağlayalım.
Pirinci yıkayalım. Üzerine kıymayı ekleyelim.
Soğan ve sarımsağı soyup küçük doğrayalım. Maydanoz ve dereotunu doğrayalım. Domatesi rendeleyelim.
Salça, yağ ve baharatları ekleyip iyice yoğuralım.
Kuru gibiyse biraz su ekleyebilirsiniz.
Katlara ayırdığınız pırasa parçalarının içine, baş taraflarında birer parmak boşluk kalacak şekilde iç malzemesinden dolduralım.
Bir tencerenin dibine pırasa yaprakları veya maydanoz, dereotu saplarını dizelim. Üzerine pırasa dolmalarını yerleştirelim.
Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını, nar ekşisi ve tuzu da koyup eritelim.
Üzerine 2-3 su bardağı kadar su ekleyelim. Kaynayınca dolmaların üzerine dökelim.
Dolmaların üzerine bir tabak koyabilirsiniz.
Ağzını kapatalım. Ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 1 saat pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder