2 Ocak 2016 Cumartesi

Patatesli Peynirli Hangel


Bu lezzete İtalyanlar #ravioli demişler. Biz de #hangel deniyor.

Raviolinin hamuru daha sert oluyor.
Hangelin de Hamuru çok yumuşak yapılmaz.

#Mantı dan farkı

1)hamuru çok çok ince açılmaz, iç harcı #patates li #peynir li olur ve harcı bol konulur.
2) üzerine yoğurt ve salça dökülmez.
Sadece üzerine kızdırılmış #tereyağ gezdirilir ve küçük tepside bol tereyağ ile sunuma hazır hale getirilir.

#afiyetolsun :)

Patatesli Peynirli Hangel

Patatesli Peynirli Hangel Tarifi'nin Malzemeleri

2 yumurta
Ilık su
tuz
Aldığı kadar un

İçi için:
Haşlanmış patates
Peynir
Maydanoz
tuz, karabiber, maydanoz

Üzeri için;
Kızdırılmış tereyağı

Patatesli Peynirli Hangel Tarifi'nin Yapılışı

Tüm malzemelerle Çok Yumuşak olmayan bir hamur elde edin. Makarna hamuru gibi bir hamur elde edin.

Hamuru tezgahta merdaneyle açın ve hamur kesici kalıbınızla ya da kareler şeklinde kesin.

Patatesli peynirli harç için patatesleri rendeleyin peynirle ve kıyılmış maydanozla beraber karıştırın. Karabiber, pulbiber ve tuz ile tatlandırın.

Her bir parçanın içine patatesli peynirli harçtan koyup kapatın. Tencereye su, tuz koyup kaynatın. Kaynayınca içine hamurları yavaş yavaş atın. Mantı haşlar gibi haşlayın. Sonra suyunu süzüp bir servis tabağına dökün. Üzerine ocakta kızdırılmış tereyağı döküp servis edin.

AFİYET OLSUN.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder