21 Ocak 2016 Perşembe

Tavuk Baget


Çok lezzetli bir ana yemek. Yanına bulgur pilavı ya da piriçn pilavı eşliğinde. . :)

Tavuk Baget

Tavuk Baget Tarifi'nin Malzemeleri

7 adet tavuk baget
200 gr. çeri domates
1 kırmızı kapya biber
1 kırmızı soğan
3 diş sarımsak

marine sosu için:
1 çay b. Sıvı yağ
1, 5 çay k. Tuz
acı pulbiber
kekik
karabiber
kimyon
yenibahar
toz kırmızı biber
(baharatları damak zevkinize göre ayarlayın.)


 Tavuk Baget Tarifi'nin Yapılışı

Marine sosu için tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın.
Tavuk bagetleri suyla iyice yıkayıp peçeteyle kurulayın.
Tavuk bagetleri marine sosa bulayıp fırın borcamınıza dizin.
Bagetlerin aralarına yıkadığınız çeri domatesleri ve ikiye böldüğünüz sarımsakları da koyun.
Kırmızı kapya biberi yıkayıp ince uzun kesin, soğanı da halka halka kesin ve hepsini borcama yerleştirin.
Kalan marine sosu da üzerine gezdirin. Ayrca üzerine biraz daha sıvı yağ gezdirip tuz, kekik, pulbiberden biraz daha serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dk pişirip sıcak servis edin.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder