10 Aralık 2014 Çarşamba

Pınar Labneli Sebzeli Tuzlu Çörek






çayın yanına yakışacak bir tarif. :)

Pınar Labneli Sebzeli Tuzlu Çörek
Pınar Labneli Sebzeli Tuzlu Çörek Tarifi'nin Malzemeleri

2 yumurta
1 çay k. Tuz
yarım litre süt
1 paket Pınar Labne
2 adet kırmızı kapya biber
birer tutam dereotu, maydanoz, taze nane
pulbiber
2 paket kabartma tozu
1 çorba k. Sirke
2 çorba k. Sızma zeytinyağı
5 adet siyah zeytin
2-2, 5 su b. Un

üzerine: haşhaş tohumu

Pınar Labneli Sebzeli Tuzlu Çörek Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtaları bir kaba kırıp tuz ile çırpın. Sonra yağı ve sütü, sirkeyi ilave edip tekrar mikserle çırpın. Yeşillikleri, biberleri, zeytinleri ve Pınar Labne peyniri ayrı bir kapta pulbiber de ekleyerek karıştırıp harmanlayın. Ve yumurtalı karışıma ekleyin. Kaşıkla karıştırın. En son kabartma tozu ve unu da eleyip ekleyin ve karıştırıp yağlanmış borcama ya da fırın tepsisine karışımı dökün. üzerine haşhaş tohumu serpip fırında üzeri kızarana ve içini çekene dek pişirin.
Pınar Labneli sebzeli tuzlu çörek hazır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder