28 Aralık 2014 Pazar

Pınar Labneli Ispanaklı Patatesli Tepsi Böreği



Pınar Labneli Ispanaklı Patatesli Tepsi Böreği

Pınar Labneli Ispanaklı Patatesli Tepsi Böreği Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 kilo yufka
  • iç harcı:
  • 5-6 haşlanmış rendelenmiş patates
  • 1 bağ yıkanmış doğranmış ıspanak
  • 1 paket Pınar Labne Peyniri
  • tuz, karabiber, pulbiber
  • 1 yemek k. Biber salçası
  • 1 yemek k. Domates salçası
  • 3-4 yemek k. Sıvı yağ
  • içine ve üzerine sürmek için:
  • 1 şişe maden suyu
  • 3 yemek k. üzüm sirkesi
  • 2 yumurta
  • 3 yemek k. Yoğurt
  • 2 yemek k. Sıvı yağ
  • 2 yemek k. Eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek k. Su

Pınar Labneli Ispanaklı Patatesli Tepsi Böreği Tarifi'nin Yapılışı

Soğanları doğrayıp tavada yağ ile kavurun. Daha sonra üzerine salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Sonra patatesi ve ıspanakları ekleyip kavurun. En son tuzu ve baharatları ekleyip kavurun ve ocaktan alıp içine Pınar Labne Peynirini koyup karıştırın. İç harcı soğumaya bırakın.
Ayrı bir kapta maden suyunu, sirkeyi, yağları, yumurtaları, yoğurdu, suyu karıştırın.
Yufkaların her birini masaya tek tek serip maden sulu karışımla ıslatın. Bir ucuna iç harçtan koyup rulo sarın ve tepsinin ortasına bükerek koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp her yeni ruloyu bir öncekinin etrafına sarıp tepsiyi böyle doldurun. (not: isterseniz kol böreği şeklinde de yapabilirsiniz. Her iki şekil de fotoğrafta mevcuttur. )
üzerine maden sulu karışımdan sürüp fırında kızarana dek pişirin.
Pınar Labneli ıspanaklı patatesli tepsi böreğimiz hazır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder