29 Aralık 2014 Pazartesi

portakal kabuğu marmeladı



Portakal Kabuğu Marmeladı
Portakal Kabuğu Marmeladı Tarifi'nin Malzemeleri

Biriktirebildiğiniz kadar portakal kabuğu
Kavanozun içine serpmek için şeker
Kaynar su

Portakal Kabuğu Marmeladı Tarifi'nin Yapılışı

Soyulmuş portakal kabuklarını bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Bu şekilde kaynatın. Sonra suyunu süzüp kabukları soğuk suya tutun ve tekrar tencereye su koyup kabukları 1 kez daha kaynatın. Bunu yapmamızın sebebi portakal kabuklarının hem yumuşaması hem de acısının çıkmasıdır. 2. Kez kaynattıktan sonra tekrar süzüp soğuk suya tutun ve tencereye koyup el blenderıyla püre haline getirin. (İsterseniz küçük küçük doğrayarak da yapabilirsiniz. ) Daha sonra bir kavanozun tabanına biraz toz şeker serpin ve püreden 1 tahta kaşığı dolusu koyup basın. Tekrar şeker, tekrar püre koyup püre bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En üste de toz şeker serpip kapağını kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder