14 Aralık 2014 Pazar

tahin helvalı muzlu çörek





Tahin Helvalı Muzlu Çörek
Tahin Helvalı Muzlu Çörek Tarifi'nin Malzemeleri

Yarım litre süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık margarin ya da tereyağı
2 yumurta
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 kahve fincanı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç harcı:
1 adet ezilmiş muz
Kakaolu tahin helvası

Üzerine:
Yumurta sarısı

Tahin Helvalı Muzlu Çörek Tarifi'nin Yapılışı

Hamur malzemeleriyle güzelce bir hamur yoğuralım ve İç harcı için bir kaba tahin helvasını ufalayalım üzerine muzu da ezip karıştıralım.
Hamuru ikiye bölelim merdaneyle tepsi büyüklüğünde açıp yağlanmış tepsiye hamuru koyalım. İçine harçtan koyup yayalım ve diğer hamuru da açıp üzerine kapatalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder