6 Aralık 2014 Cumartesi
ciğer soteli pide
Ciğer Soteli Pide
Ciğer Soteli Pide Tarifi'nin Malzemeleri
2 yumurta
yarım lt süt
1 çay b. Sıvı yağ
2 çorba k. Sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay k. Tuz
1 çay k. şeker
aldığı kadar un
içine:
1 kilo tavuk ciğer
3 kırmızı kapya biber
2 soğan
2 çarliston biber
tuz, pulbiber, sıvı yağ, ılık su
ayrıca içine sürmek için erimiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı
üzerine:
yumurta sarısı
haşhaş
Ciğer Soteli Pide Tarifi'nin Yapılışı
Hamur malzemeleri ile çok sert olmayan yumuşak bir hamur yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
Tavaya sıvı yağ koyun soğanları doğrayıp kavurun. Biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra yıkanmış ciğerleri doğrayıp tavaya ekleyin. Hepsini beraber az su koyup kavurun. Tuzunu, baharatlarını ekleyin pişince ocaktan alın.
Hamuru büyükçe bezelere ayırın. Her bir bezeyi enine fazla geniş olmayacak ama boyuna uzun olacak şekilde açın. önce hamura biraz tereyağı sürün. Sonra ortasına ciğerli harcı koyun ve yanlarını kapatıp pide şekli verin. Diğer bezelere de aynı işlemi tekrarlayın. Yağlanmış tepsiye pideleri koyup kenarlarına yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin fırında kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder