2 Aralık 2014 Salı

çikolatalı cheesecake yapımı







Çikolatalı Cheesecake Yapımı
Çikolatalı Cheesecake Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

200 gr. Yulaflı bisküvi
200 gr. Kakaolu bisküvi
100-150 gr. Tereyağı(tuzsuz)
peynirli kreması:
200 gr. Labne peyniri
200 gr. Krem peynir
1 su bardağından 1-2 parmak az toz şeker
2 yumurta
1 paket vanilin
2 yemek k. Un
çikolatalı karışım:
200 ml krema
2 paket bitter çikolata
üzerine:
bitter çikolata ya da çikolatalı sos

Çikolatalı Cheesecake Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Bisküvileri elinizle ya da mutfak robotunda toz haline getirin ve eritip soğuttuğunuz tereyağıyla harmanlayın. Yuvarlak kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirn ve bisküvi karışımını kenarları yüksek olacak şekilde elinizle bastırarak yerleştirin.
Kremayı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
Ayrı bir kapta oda sıcaklığındaki peynirleri koyup toz şeker ve vanilin ile pürüzsüz olacak şekilde çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. En son olarak çikolatalı karışımı ve unu da ekleyip tekrar çırpın karışımı tamamen harmanlayın.
Yaptığınız bu çikolatalı peynirli karışımı bisküvi kalıbına dökün kalıbın kenarlarını alüminyum folyoyla parlak yeri dışa gelecek şekilde sarın.
önceden ısıtılmış fırında 25 dk kadar pişirin. Fırının içine küçük bir kapta su koyabilirsiniz. Kenarları kıvam almış ortası hafif akışkan olacak. Arada kontrol edin. Fırından fırına değişiyor. Davul fırında yaptığım için bisküvinin çok sertleşmemesi için 15-20 dk sonrası fırının alt düğmesini kapatabilirsiniz.
Piştikten sonra oda sıcaklığına gelince cheesekeki buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Servis edeceğiniz zaman dolaptan çıkarın. üzerine ister benmari uslü erittiğiniz bitter çikolatayı isterseniz de çikolatalı sosu döküp dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Nazli hanim mailinizi alabilir miyim? :) bi soru sormak istiyorum da

    YanıtlaSil