27 Aralık 2014 Cumartesi

fırında hamsili pilav




harika bir lezzet. :)

Fırında Hamsili Pilav
Fırında Hamsili Pilav Tarifi'nin Malzemeleri

Pilav için:
2 yemek k. Dolusu tereyağı
2 yemek k. Sıvı yağ
3 su b. Pirinç
2 adet tavuk bulyon
pilavın üzerini geçecek kadar sıcak su
tuz, isot, karabiber

yarım kilo ayıklanmış yıkanmış hamsi

Fırında Hamsili Pilav Tarifi'nin Yapılışı

Pirinçleri yıkayın ve süzün. Pilav tenceresine yağı koyun eriyince pirinçleri ekleyip kavurun. üzerine tavuk bulyonları koyup biraz sıcak su ekleyin ve bulyonları kaşıkla ezip pirinçle karıştırın. üzerini geçecek kadar sıcak suyu koyun ve tuzunu ve baharatlarını ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın altını kısın. 2-3 dk sonra ocağı kapatın ve üzerine bir havlu kağıdı koyup kapağı kapatın demlenmeye bırakın.
Fırın kabınızı hafif yağlayın temizlenip ayıklanmış hamsilerin bir kısmını kabın altına ve yanlarına dizin. üzerine pilavı koyup bastırın. En son tekrar üzerini hamsiyle kaplayın ve çok az üzerine sıcak su gezdirip fırında hamsiler pişene dek pişirin.
Fırından çıkarıp biraz ılındıktan sonra sonra servis tabağına ters çevirip kaşıkla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder