6 Aralık 2014 Cumartesi

revani




Revani

Revani Tarifi'nin Malzemeleri

5 yumurta
1 su bardağından 1 parmak az şeker
1 su b. Sıvı yağ
1 su b. Yoğurt
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilin
1, 5 su b. İrmik
2 su b. Un
yarım limonun rendelenmiş kabuğu

şerbeti:
4 su b. Toz şeker
5 su b. Su
yarım limonun suyu

Revani Tarifi'nin Yapılışı

Şerbeti için tencereye şekeri suyu ve limon suyunu koyup kaynatın, biraz koyulaşınca ocağın altını kısıp 20 dk daha tutun ocakta. Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Karıştırma kabına yumurtaları kırıp şekerle biraz çırpın. üzerine sıvı yağ, yoğurdu, kabartma tozunu, vanilini, limon kabuğu rendesini ve irmiği koyup karıştırın. En son unu da koyup iyice karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün ve tepsiyi bir iki kez tezgaha vurun, üzeri de düzelmiş olur.
Fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkınca revani sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökün ve çekmesini bekleyin.
Daha sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder