16 Aralık 2014 Salı
Patatesli Tereyağlı Poğaça Yapımı
Patatesli Tereyağlı Poğaça Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri
Hamuru için;
2 yumurta
2, 5 su bardağı süt
2 su bardağı yoğurt
3 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sirke
250 tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İç harcı;
5-6 tane haşlanmış patates, pılbiber, tuz, 1-2 soğan, sıvı yağ, 2 yemek k. Salça
Üzerine;
yumurta sarısı
Patatesli Tereyağlı Poğaça Yapımı Tarifi'nin Yapılışı
Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapıp 30 dk dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp elinizle büyütün, içine patateslii harçtan koyup kapatın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve Önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Not: Tereyağı ve sirke koyduğumuz için çok güzel gevrek poğaçalarımız oluyor. Afiyet olsun.
Patatesli harç yapımı: soğanları doğrayıp tavada kavurun üzerine haşlanmış patatesleri rendeleyin. Salçayı da ilave edip kavurun. Tuzu ve baharatları ekleyip ocaktan alın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder