6 Aralık 2014 Cumartesi

patatesli el açması tepsi böreği



Patatesli El Açması Tepsi Böreği
Patatesli El Açması Tepsi Böreği Tarifi'nin Malzemeleri

2 yumurta
1 lt süt
1 çay b. Sıvı yağ
2 çorba k. Sirke
1 paket kabartma tozu
1 çorba k. Tuz
1 çorba k. şeker
aldığı kadar un

iç harcı:
3 kuru soğan
5-6 haşlanmış patates
1 yemek k. Biber salçası
1 yemek k. Domates salçası
tuz, pulbiber, sıvı yağ, karabiber
maydanoz

içine ve üzerine sürmek için:
tereyağı ve sıvı yağ karışımı
ayrıca üzerine haşhaş

Patatesli El Açması Tepsi Böreği Tarifi'nin Yapılışı

Hamur malzemeleri ile çok sert olmayan yumuşak bir hamur yoğurun ve dinlenmeye bırakın. İç harcı için sıvı yağı tavaya koyun ve soğanları doğrayıp kavurun, salçasını, baharatlarını ekleyip haşlanıp rendelenmiş patatesleri de ekleyin ve beraber kavurun. Ocaktan alınca kıyılmış maydanoz koyup karıştırıp soğumaya bırakın.
Hamurdan bezeler yapın, bezeler çok da küçük olmasın.
Bezenin birini tepsi büyüklüğünde açın üzerine terayağı sürüp patatesli harçtan yayın. Diğer bir bezeyi de üzerini kapatacak şekilde açın ve tepsiye yerleştirin. üzerine tereyağı sürüp bıçakla dilimleyin tekrar biraz daha yağ sürüp haşhaş serpin. Fırında üzeri kızarana dek pişirin. (bu hamur malzemeleri ile 2 tepsi çıkıyor. İsterseniz ölçüleri yarıya düşürebilirsiniz. )
afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder