6 Aralık 2014 Cumartesi

Patatesli El Açması Bükme Kol Böreği



harika bir lezzet. :)

Patatesli El Açması Bükme Kol Böreği

Patatesli El Açması Bükme Kol Böreği Tarifi'nin Malzemeleri

2 yumurta
1 lt süt
1 çay b. Sıvı yağ
2 çorba k. Sirke
1 paket kabartma tozu
1 çorba k. Tuz
1 çorba k. şeker
aldığı kadar un

iç harcı:
3 kuru soğan
5-6 haşlanmış patates
1 yemek k. Biber salçası
1 yemek k. Domates salçası
tuz, pulbiber, sıvı yağ, karabiber
maydanoz

içine ve üzerine sürmek için:
tereyağı ve sıvı yağ karışımı
ayrıca üzerine haşhaş

Patatesli El Açması Bükme Kol Böreği Tarifi'nin Yapılışı

Hamur malzemeleri ile çok sert olmayan yumuşak bir hamur yoğurun ve dinlenmeye bırakın. İç harcı için sıvı yağı tavaya koyun ve soğanları doğrayıp kavurun, salçasını, baharatlarını ekleyip haşlanıp rendelenmiş patatesleri de ekleyin ve beraber kavurun. Ocaktan alınca kıyılmış maydanoz koyup karıştırıp soğumaya bırakın.
Hamurdan bezeler yapın, bezeler çok da küçük olmasın. Her bir bezeye güzelce ince olacak şekilde açın, üzerine tereyağı sürüp iç harçtan koyun. Rulo sarıp kıvırın ve yağlanmış tepsinin ortasına koyun. Tüm bezeler bitene dek işlemi tekrarlayın ve hamuru tepsi dolacak şekilde sararak bitirin. Not: bu hamurdan 2 tepsi çıkıyor. İsterseniz ölçüleri yarıya düşürebilirsiniz. )
tepsi dolunca üzerine tereyağı sürüp haşhaş serpin. Fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder