28 Aralık 2014 Pazar
patatesli kol böreği
Patatesli Kol Böreği
Patatesli Kol Böreği Tarifi'nin Malzemeleri
6-7 tane haşlanmış rendelenmiş patates
2 soğan
1 yemek k. Domates salçası
1 yemek k. Biber salçası
tuz, karabiber, pulbiber, sıvı yağ
1 kilo yufka
içine:
maden suyu
yoğurt
yumurta
sıvı yağ ve tereyağı karışımı
üzerine:
maden sulu karışım
Patatesli Kol Böreği Tarifi'nin Yapılışı
Soğanları doğrayıp yağda kavurun, salçaları ekleyip kavurun, daha sonra patatesi ekleyip kavurun tuzunu baharatlarını ekleyip pişirin. Ve soğumaya bırakın.
Yufkaların her birini teker teker serpip maden sulu karışımla ıslatın ve bir ucuna harçtan koyup rulo sarın ikiye katlar gibi yapıp tepsiye dizin.
Yufkalar bitene dek işlemi tekrarlayın.
üzerine maden sulu karışımdan sürüp fırında kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder