16 Mart 2015 Pazartesi

açma yapımı





Açma Yapımı
Açma Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

1 litre ılık süt
1 paket yaş maya
2 çorba kaşığı sirke
1, 5 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı silme toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek k. Dolusu tereyağı
Aldığı kadar un

İçi İçin;
Tereyağı ya da margarin

Üzeri İçin;
Yumurta sarısı
çörekotu

Açma Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Tüm bu hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin.

1-2 saat mayalansın.

2 katı hamur olur, kabarınca tamamdır.

Mayalanan hamurdan parçalar koparın ve her bir parçanın içine tereyağı ya da margarin sürüp rulo sarın ve ruloyu birleştirip açma şekli verin.

Tepsiye yağlı kağıt serin.

Hamur bitene dek işlemi tekrarlayın ve Tepsiye dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürün. çörekotu serpin.

Fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder