23 Mart 2015 Pazartesi

İçli Köfte








harika bir lezzet. :)

İçli Köfte
İçli Köfte Tarifi'nin Malzemeleri

Kıymalı harç:
2 yemek k. Tereyağı
500 gr. Dana kıyma
3 kuru soğan
1 su b. İnce kıyılmış ceviz içi
tuz, pulbiber, karabiber

dış kısmı:
500 gr. Köftelik ince bulgur
1 su b. İrmik
yarım su b. Un
2 yumurta
1 yemek k. Biber salçası
1 yemek k. Domates salçası
tuz, karabiber

kızartmak için: sıvı yağ

İçli Köfte Tarifi'nin Yapılışı

Bulgur ile irmiği karıştırın ve üzerinin geçecek kadar sıcak su ile ıslatıp yumuşamasını bekleyin. Yumuşayınca geniş bir kaba alıp yoğurun. Daha sonra diğer tüm malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun. (elinize yapışmaması için elinizi suyla ıslatabilirsiniz. )
kıymalı harcı için tavaya tereyağını koyun eriyince önce kıymayı koyup biraz kavurun. Daha sonra soğanları ince ince doğrayıp kavurmaya devam edin.
İyice pişmesine yakın tuzunu ve baharatlarını ekleyip okarıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca içine ince kıyılmış ceviz içini ekleyip karıştırın.
Bulgurlu harçtan elinizi suyla ıslatıp cevizden biraz daha büyük parçalar alıp içli köfte şekli verip içini dikkatlice oyun ve içine kıymalı harçtan koyup kapatın. Tüm harç bitene dek işlemi tekrarlayın.
Sıvı yağı derin tencerede kızdırın ve içli köfteleri arkalı önlü kızartıp havlu peçete serili tabağa alın. Hafif ılıyınca servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder