14 Mart 2015 Cumartesi

kırmızı kalp pasta









bir dilim kalp pasta isteyen? :)

kırmızı kalp pasta

malzemeler:

4 yumurta
1 su b. şeker
2 pk. Kabartma tozu
2 pk. Vanilin
yarım çay b. ılık su
1, 5 su b. Un
1 fiske tuz
1 çay k. Toz kırmızı gıda boyası

kreması için:
2 kutu krem şanti (her kutuda 2 pk. Var. )
3 su b. Soğuk süt

süslemek için:
fındık
süs şekerleri

Kırmızı Kalp Pasta Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın. Sarılarını şekerle krema kıvamına gelene dek çırpın. ılık suyu da ekleyip tekrar çırpın.
İçine unu, kabartma tozunu ve vanilini de eleyerek ilave edin. Gıda boyasını da ekleyip iyice çırpın.
Yumurtanın beyazını ayrı bir kapta bir fiske tuz ile iyice köpük oluncaya kadar çırpın. Daha sonra beyazı sarının içine ekleyin ve spatula ile alttan üste doğru karıştırarak harmanlayın. Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıbınıza karışımı dökün ve tezgaha 1-2 kez hafifçe vurun.
önceden 5 dk ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk kadar kontrol ederek pişirin.
Pandispanyamız pişerken kremasını hazırlayalım.
Toz kremşantiyi sütle iyice çırpın e dolapta 30 dk kadar soğutun.
Kekimizi pişince fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıptan dikkatlice çıkarın.
Bir kartona kalp şekli çizip kesin. Kestiğiniz kalp şekilli kartonu pasta kekinin üzerine koyun ve kenarlarından kesin. Kestiğiniz artan parçaları mutfak robotunda ufalayın üzerini kaplamak için kullanacağız. Böylece kalp şeklinde kekiniz olacak. :)
keki 2 ya da 3 parçaya bölün.
Bir parçasını pasta tabağınıza alın üzerine kremşantiden bir miktar sürün ve iyice yayın. Daha sonra ikinci katı d koyup pastanın her tarafını güzelce kremşantiyle kaplayın. Toz haline getirdğiniz kek parçaları ile de pastamızı kaplıyoruz. Fındıklarla ve süsleme şekerleriyle de süsleyin.
Dolapta 1-2 saat soğutup dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder