20 Mart 2015 Cuma
kıymalı kır pidesi
Kıymalı Kır Pidesi
Kıymalı Kır Pidesi Tarifi'nin Malzemeleri
1 litre ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru (instant) maya
2 çorba kaşığı sirke
1, 5 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı silme toz şeker
1, 5 su bardağı sıvı yağ
3 yemek k. Tereyağı
Aldığı kadar un
İç harcı için;
1 kilo kıyma
5-6 soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Az miktar sıvı yağ
Tuz, karabiber, istenirse az pul biber
üzerine: yumurta sarısı
Kıymalı Kır Pidesi Tarifi'nin Yapılışı
Tüm bu hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin, 1-2 saat mayalansın.
2 katı hamur olur, kabarınca tamamdır.
Şimdi tencereye yağı koyun, kıymayı kavurun.
Sonra doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun
.
Baharatları da, salçaları ve tuzu da ekleyin, iyice kavurun.
Soğumaya bırakın.
Mayalanan hamurdan parçalar koparın, merdaneyle biraz açıp kıymadan koyun ortasına.
Ve kenarlardan kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu ölçüden birkaç tepsi çıkıyor.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder