20 Mart 2015 Cuma

kıymalı kır pidesi







Kıymalı Kır Pidesi
Kıymalı Kır Pidesi Tarifi'nin Malzemeleri

1 litre ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru (instant) maya
2 çorba kaşığı sirke
1, 5 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı silme toz şeker
1, 5 su bardağı sıvı yağ
3 yemek k. Tereyağı
Aldığı kadar un

İç harcı için;
1 kilo kıyma
5-6 soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Az miktar sıvı yağ
Tuz, karabiber, istenirse az pul biber

üzerine: yumurta sarısı

Kıymalı Kır Pidesi Tarifi'nin Yapılışı

Tüm bu hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin, 1-2 saat mayalansın.

2 katı hamur olur, kabarınca tamamdır.

Şimdi tencereye yağı koyun, kıymayı kavurun.

Sonra doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun
.
Baharatları da, salçaları ve tuzu da ekleyin, iyice kavurun.

Soğumaya bırakın.

Mayalanan hamurdan parçalar koparın, merdaneyle biraz açıp kıymadan koyun ortasına.

Ve kenarlardan kapatın.

Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu ölçüden birkaç tepsi çıkıyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder