20 Mart 2015 Cuma

reçelli yuvarlak kurabiye







250 gr. Tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 büyük portakal kabuğu marmeladı ya da rendesi
yarım kilo un

üzerine:
böğürtlen reçeli ya da istediğiniz herhangi bir reçel

Reçelli Yuvarlak Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Yumuşamış tereyağı ile şekeri karıştırın. üzerine yumurtaları kırıp karıştırın.

Daha sonra sırasıyla un, kabartma tozu, vanilin, portakal kabuğu marmeladını ya da portakal kabuğu rendesini ekleyin ve harmanlayıp yoğurun.

Hamuru ister bir kaç seferde ister tek seferde tezgaha alıp merdaneyle biraz açın ve yuvarlak kurabiye kalıbıyla iki tane yuvarlak hamur kesin.

Daha sonra bu yuvarlaklardan birinin ortasına pet şişe kapağıyla bir yuvarlak kesin. Bu içi boş olan parçayı diğer yuvarlak parçanın üzerine koyun kenarlarından hafif bastırın ve ortasını da hafif çukurlaştırıp reçelden koyup Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Kurabiye hamuru bitene kadar işlemi tekrarlayın. Fırında üzerleri hafif pembeleşene dek pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder