20 Mart 2015 Cuma
peynirli kapalı pide
Peynirli Kapalı Pide
Peynirli Kapalı Pide Tarifi'nin Malzemeleri
1 litre ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru (instant) maya
2 çorba kaşığı sirke
1, 5 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı silme toz şeker
1, 5 su bardağı sıvı yağ
3 yemek k. Tereyağı
Aldığı kadar un
İç harcı için;
beyaz peynir
üzerine: yumurta sarısı
Peynirli Kapalı Pide Tarifi'nin Yapılışı
Tüm bu hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin, 1-2 saat mayalansın. Mayalanan hamurdan parçalar koparın, merdaneyle biraz açıp içine beyaz peynir parçaları koyup kenarlardan tamamen kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder