20 Mart 2015 Cuma

peynirli kapalı pide



Peynirli Kapalı Pide
Peynirli Kapalı Pide Tarifi'nin Malzemeleri

1 litre ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru (instant) maya
2 çorba kaşığı sirke
1, 5 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı silme toz şeker
1, 5 su bardağı sıvı yağ
3 yemek k. Tereyağı
Aldığı kadar un

İç harcı için;
beyaz peynir

üzerine: yumurta sarısı

Peynirli Kapalı Pide Tarifi'nin Yapılışı

Tüm bu hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin, 1-2 saat mayalansın. Mayalanan hamurdan parçalar koparın, merdaneyle biraz açıp içine beyaz peynir parçaları koyup kenarlardan tamamen kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder