16 Mart 2015 Pazartesi

patatesli ev poğaçası





Patatesli Ev Poğaçası
Patatesli Ev Poğaçası Tarifi'nin Malzemeleri

1 litre ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 çorba kaşığı sirke
1, 5 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı silme toz şeker
3 yemek k. Dolusu tereyağı
1, 5 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un

İçine:
İstenildiği kadar haşlanmış patates
1 yemek k. Biber salçası
1 yemek k. Domates salçası
2 kuru soğan
tuz, pul biber, karabiber
sıvı yağ

Üzerine:
Yumurta sarısı
çörekotu

Patatesli Ev Poğaçası Tarifi'nin Yapılışı

Tüm bu hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin. 1-2 saat mayalansın.
2 katı hamur olur, kabarınca tamamdır. Haşlanmış patatesleri ezin, tavaya biraz sıvı yağ koyup soğanları doğrayıp kavurun daha sonra salçaları da ekleyip kavurun. En son patatesleri de ekleyip baharatlarını da tuzunu da koyup güzelce kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Mayalanan hamurdan parçalar koparın ve merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Poğaça hamurlarının içlerine patatesli harçtan sürüp kapatın. Tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
Fırında kızarana kadar pişirin. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder