29 Mart 2015 Pazar
tepsi kebabı yapımı
misafirlerinize yakışacak bir ana yemek...
Tepsi Kebabı Yapımı
Tepsi Kebabı Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri
1 kilo kıyma
1 demet maydanoz
2 adet kuru soğan
1 su bardağı su
2 kaşık domates salçası
2-3 diş sarımsak
2 domates
2 sivri biber
2 çarliston biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Tepsi Kebabı Yapımı Tarifi'nin Yapılışı
Soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.
Sarımsakları ezin. Kıymayı bir kaba alıp üzerine kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan, sarımsak, baharat ve tuz ekleyip iyice yoğurun.
Karışımı bir fırın kabına yada tepsiye alıp elinizle iyice bastırarak yayın.
Salçayı sulandırıp üzerine dökün.
Biberleri ve domates dilimlerini, etin üzerine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirin.
Dilimler halinde keserek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder