8 Mart 2015 Pazar

Zeytinli Poğaça




Zeytinli Poğaça
Zeytinli Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri

Yarım litre süt
1 kase yoğurt
1 tatlı k. Dolusu tuz
3 yemek k. Dolusu tereyağı
2 yemek k. Margarin
2 çay b. Dolusu sıvı yağ
1 pk. Kabartma tozu
aldığı kadar un(2-3 su b. Un)(yumuşak bir hamur olacak. )

iç harcı:
10-15 zeytin

üzerine:
2 yemek k. Yoğurt
2 yemek k. Sıvı yağ

Zeytinli Poğaça Tarifi'nin Yapılışı

Tereyağı, margarin ve sıvı yağı tavaya alıp biraz ısıtıp eritelim.

Daha sonra tüm hamur malzemeleriyle güzelce yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurumuz 15 dk dinlensin.

Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine ayıklanmış zeytinlerden koyup kapatalım.

Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yoğurt ve sıvı yağ karışımından sürelim.

Fırında üzerleri kızarana dek altının kontrol ederek pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder