8 Mart 2015 Pazar
Zeytinli Poğaça
Zeytinli Poğaça
Zeytinli Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri
Yarım litre süt
1 kase yoğurt
1 tatlı k. Dolusu tuz
3 yemek k. Dolusu tereyağı
2 yemek k. Margarin
2 çay b. Dolusu sıvı yağ
1 pk. Kabartma tozu
aldığı kadar un(2-3 su b. Un)(yumuşak bir hamur olacak. )
iç harcı:
10-15 zeytin
üzerine:
2 yemek k. Yoğurt
2 yemek k. Sıvı yağ
Zeytinli Poğaça Tarifi'nin Yapılışı
Tereyağı, margarin ve sıvı yağı tavaya alıp biraz ısıtıp eritelim.
Daha sonra tüm hamur malzemeleriyle güzelce yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurumuz 15 dk dinlensin.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine ayıklanmış zeytinlerden koyup kapatalım.
Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yoğurt ve sıvı yağ karışımından sürelim.
Fırında üzerleri kızarana dek altının kontrol ederek pişirelim.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder