16 Mart 2015 Pazartesi

kıymalı pide yapımı









harika bir lezzet... :)

Kıymalı Pide Yapımı
Kıymalı Pide Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

1 litre ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru (instant) maya
2 çorba kaşığı sirke
1, 5 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı silme toz şeker
1 küçük kase tereyağı
1, 5 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un

İç harcı için;
1 kilo kıyma
5-6 soğan
2 kırmızı kapya biber
5-6 yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Az miktar sıvı yağ
Tuz, karabiber, istenirse az pul biber

Kıymalı Pide Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Tüm bu hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin, 1-2 saat mayalansın.
2 katı hamur olur, kabarınca tamamdır.
Şimdi tencereye yağı koyun, kıymayı kavurun. Sonra doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun. Biberleri de, baharatları da, salçaları ve tuzu da ekleyin, iyice kavurun.

Soğumaya bırakın.
Mayalanan hamurdan parçalar koparın, merdaneyle biraz açıp kıymadan koyun ortasına. Ve kenarlardan kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu ölçüden birkaç tepsi çıkıyor.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder