3 Ocak 2015 Cumartesi

İrmik helvası



ister kandillerde ister çayın yanında... :)

İrmik Helvası
İrmik Helvası Tarifi'nin Malzemeleri

1 pk. İrmik
3 su b. Süt
1 su b. Su
3 su b. şeker
125 gr. Tereyağı
yarım çay b. Sıvı yağ

İrmik Helvası Tarifi'nin Yapılışı

Süt, su ve şekeri bir tencereye koyup karıştırın ve kaynatın.
Yağları derince bir tencereye koyup eritin üzerine irmiği ekleyip irmiğin rengi değişene dek sürekli karıştırarak orta ateşte kavurun. Rengi değişince üzerine kaynamış sütlü karışımı dökün(dikkat edin burada sıçrar, kapak örtün 1-2 dk bekleyin. ) kapağı kaldırın ve karıştırın. Kaynayınca, irmiğin üzerinde baloncuklar çıkınca ocağı kapatın. üzerine bir kağıt havlu koyup kapağını kapatın, dinlensin. Daha sonra helvayı istediğiniz bir kalppla ya da kaşıkla alıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder