18 Ocak 2015 Pazar

Ayvalı Kapalı Tart





çayın yanına iyi gider. :)

1 yumurta
1 su bardağı süt
1 paket margarin ya da tereyağı
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilin
3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 su bardağı pudra şekeri
aldığı kadar un

iç harcı:
5 adet ayva
tarçın
1, 5 su b. şeker

üzerine:
yumurta sarısı

Ayvalı Kapalı Tart Tarifi'nin Yapılışı

Tüm hamur malzemeleriyle güzelce bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye bölün.
Ayvaları soyup küp küp doğrayın ve tencerede şekerle beraber pişirin. Pişince ocaktan alın ve içine tarçın koyup karıştırın, soğusun.
Hamurun Bir parçasını tepsi büyüklüğünde açın. üzerine ayvalı harcı dökün.
Diğer hamuru da aynı büyüklükte açıp üzerine kapatın ve yumurta sarısı sürün.
180 derece fırında 40 dk kadar kontrol ederek pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder