10 Ocak 2015 Cumartesi
Haşhaşlı Patatesli Kol Böreği
6-7 tane haşlanmış rendelenmiş patates
2 soğan
tuz, karabiber, pul biber, sıvı yağ
1 kilo yufka
içi için:
yoğurt
1 yumurta
sıvı yağ
tuz
sirke(gevrek olması için)
maden sulu karışım
üzeri için:(içine sürdüğümüz karışımla aynı)
yoğurt
1 yumurta
sıvı yağ
tuz
sirke(gevrek olması için)
maden sulu karışım
üzerine serpmek için: haşhaş
Haşhaşlı Patatesli Kol Böreği Tarifi'nin Yapılışı
haşlanmış patatesi rendeleyin ve içine kuru soğanı da küçük küçük doğrayın. Maydanozu da ekleyip tuzunu baharatlarını ekleyip karıştırın.
Yufkaların her birini teker teker serpip maden sulu yoğurtlu karışımla ıslatın ve bir ucuna harçtan koyup rulo sarın ikiye katlar gibi yapıp tepsiye dizin. Yufkalar bitene dek işlemi tekrarlayın. Üzerine maden sulu karışımdan sürüp haşhaş serpin önceden 10 dk ısıtılmış 180 dereceli fırında kontrol ederek 30-35 dk pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder