10 Ocak 2015 Cumartesi

Haşhaşlı Patatesli Kol Böreği




6-7 tane haşlanmış rendelenmiş patates
2 soğan
tuz, karabiber, pul biber, sıvı yağ
1 kilo yufka

içi için:
yoğurt
1 yumurta
sıvı yağ
tuz
sirke(gevrek olması için)
maden sulu karışım

üzeri için:(içine sürdüğümüz karışımla aynı)
yoğurt
1 yumurta
sıvı yağ
tuz
sirke(gevrek olması için)
maden sulu karışım

üzerine serpmek için: haşhaş

Haşhaşlı Patatesli Kol Böreği Tarifi'nin Yapılışı

haşlanmış patatesi rendeleyin ve içine kuru soğanı da küçük küçük doğrayın. Maydanozu da ekleyip tuzunu baharatlarını ekleyip karıştırın.
Yufkaların her birini teker teker serpip maden sulu yoğurtlu karışımla ıslatın ve bir ucuna harçtan koyup rulo sarın ikiye katlar gibi yapıp tepsiye dizin. Yufkalar bitene dek işlemi tekrarlayın. Üzerine maden sulu karışımdan sürüp haşhaş serpin önceden 10 dk ısıtılmış 180 dereceli fırında kontrol ederek 30-35 dk pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder