18 Ocak 2015 Pazar

Portakallı Tatlı Kapalı Pide



Portakallı Tatlı Kapalı Pide Tarifi'nin Malzemeleri

1 yumurta
1 su bardağı süt
1 paket margarin ya da tereyağı
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilin
3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 su bardağı pudra şekeri
aldığı kadar un

iç harcı:
5 portakal
tarçın
1 su b. şeker

üzerine:
yumurta sarısı

Portakallı Tatlı Kapalı Pide Tarifi'nin Yapılışı

Tüm hamur malzemeleriyle güzelce bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye bölün.
Portakalları soyup küp küp doğrayın ve tencerede şekerle beraber hafif pişirin. Biraz Pişince ocaktan alın ve içine tarçın koyup karıştırın, soğusun.
Hamurun Bir parçasını tepsi büyüklüğünde açın. üzerine portakallı harcı dökün.
Diğer hamuru da aynı büyüklükte açıp üzerine kapatın ve yumurta sarısı sürün.
180 derece fırında 40 dk kadar kontrol ederek pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder