18 Ocak 2015 Pazar
Patlıcanlı Kabaklı Sebzeli Ekmekler
Patlıcanlı Kabaklı Sebzeli Ekmekler
Patlıcanlı Kabaklı Sebzeli Ekmekler Tarifi'nin Malzemeleri
2 patlıcan
2 kabak
2 domates
3 adet çarliston biber
2 adet dilimlenmiş ekmek
az sıvı yağ
tuz, kekik, karabiber, toz nane,
pulbiber ve isot karışımı
sosu:
1 yemek k. Domates salçası
1 yemek k. Biber salçası
1 su b. Su
yarım çay b. Sıvı yağ
tuz, pulbiber, kekik, toz nane
Patlıcanlı Kabaklı Sebzeli Ekmekler Tarifi'nin Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Acısı çıkınca süzün. Bir tavaya az sıvı yağ koyun ve patlıcanları tavaya alın, üzerine biberleri, kabakları ve domatesleri soyup küp doğrayın. Tuz ve baharatları ekleyip kavurun.
Sosu için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
Ekmekleri dilimleyip yağlanmış tepsiye dizin. üzerine sostan sürün ve patlıcanlı harçtan paylaştırın.
180 derece fırında 30-35 dk pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder