18 Ocak 2015 Pazar

Patlıcanlı Kabaklı Sebzeli Ekmekler





Patlıcanlı Kabaklı Sebzeli Ekmekler
Patlıcanlı Kabaklı Sebzeli Ekmekler Tarifi'nin Malzemeleri

2 patlıcan
2 kabak
2 domates
3 adet çarliston biber
2 adet dilimlenmiş ekmek
az sıvı yağ
tuz, kekik, karabiber, toz nane,
pulbiber ve isot karışımı

sosu:
1 yemek k. Domates salçası
1 yemek k. Biber salçası
1 su b. Su
yarım çay b. Sıvı yağ
tuz, pulbiber, kekik, toz nane

Patlıcanlı Kabaklı Sebzeli Ekmekler Tarifi'nin Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Acısı çıkınca süzün. Bir tavaya az sıvı yağ koyun ve patlıcanları tavaya alın, üzerine biberleri, kabakları ve domatesleri soyup küp doğrayın. Tuz ve baharatları ekleyip kavurun.
Sosu için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
Ekmekleri dilimleyip yağlanmış tepsiye dizin. üzerine sostan sürün ve patlıcanlı harçtan paylaştırın.
180 derece fırında 30-35 dk pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder