18 Ocak 2015 Pazar

Tavuk Schnitzel Yapımı






Tavuk Schnitzel Yapımı
Tavuk Schnitzel Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

2 adet tavuk göğüs fileto
2 su b. Tel şehriye ya da tel kadayıf(bulamak için)
3 yumurta(bulamak için)
tuz, pulbiber, kekik, karabiber, toz nane
gerektiği kadar un(bulamak için)

kızartmak için:
tereyağ ve sıvı yağ karışımı

Tavuk Schnitzel Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Tavuk göğüslerini yıkayın ve ortalarından ikiye bölüp genişletin. Teker teker streç film arasına koyup çekiçle üzerine vurarak göğüs etlerini inceltin.
İsteğe göre tel şehriyeyi tavada az yağ koyup biraz kavurabilirsiniz.
Yumurtaları bir kaba kırıp tuz ve baharatlarla tatlandırıp çırpın.
Unu, yumurtayı ve tel şehriyeyi genişçe bir kaba ayrı ayrı koyun.
Tavaya yağları koyup kızdırın.
Tavukları önce sırasıyla una, yumurtaya ve tel şehriyeye bulayıp tavada arkalı önlü kızartın ve servis tabağına alın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder