12 Ocak 2015 Pazartesi

Yer Fıstıklı Ay Çöreği Yapımı







Yer Fıstıklı Ay Çöreği Yapımı
Yer Fıstıklı Ay Çöreği Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

Yarım litre süt
1 su bardağı yoğurtlu su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
6 yemek kaşığı toz şeker
1-2 tatlı kaşığı mahlep
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un

İç harcı için:
Hazır kakaolu pasta keki ya da evde yaptığınız kek
1 çay bardağı süt
1 su bardağı ceviz ya da yer fıstığı
2 tatlı kaşığı vişne ya da kayısı reçeli veya marmelatı (olmasa da olur)

Üzeri için:
Yumurta sarısı
İsteğe bağlı file badem

Yer Fıstıklı Ay Çöreği Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Hamur malzemeleriyle güzelce bir hamur yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım.
İç harcı için pasta kekini(evde yaptığınız keki) bir kaba elimizle ufalayalım. Üzerine sütü, üzümü, cevizi ve reçeli ekleyip karıştıralım. Hamurdan parçalar koparıp merdaneyle biraz açalım. İç harcında elimizle alıp rulo yapalım ya da kaşıkla hamurun üzerine koyalım.
Hamuru rulo yapıp saralım. Ve ay şekli verelim.
Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürelim. Fırında üzerleri kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder