12 Ocak 2015 Pazartesi

patatesli haşhaşlı ay çöreği



Patatesli Haşhaşlı Ay Çöreği
Patatesli Haşhaşlı Ay Çöreği Tarifi'nin Malzemeleri

1 litre ılık süt
1 paket yaş maya
2 çorba kaşığı sirke
1, 5 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı silme toz şeker
1, 5 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un

içine:
5-6 haşlanmış patates
tuz, karabiber, pulbiber
2 çarliston biber

üzerine:
yumurta sarısı
haşhaş

Patatesli Haşhaşlı Ay Çöreği Tarifi'nin Yapılışı

Hamur malzemeleriyle güzelce hamur yoğurun bırakın 1-2 saat mayalansın.
Haşlanmış patatesleri ezin içine biberleri doğrayın tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
Hamurdan parçalar koparıp elinizle ya da merdaneyle biraz açın ve içine patatesli harçtan koyup rulo yapın daha sonra iki ucundan hafif büküp ay çöreği şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Hamur bitene dek işlemi tekrarlayın. üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin.
Fırında üstü kızaran dek pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder