18 Ocak 2015 Pazar

Bol Meyveli Tart Pasta







Bol Meyveli Tart Pasta
Bol Meyveli Tart Pasta Tarifi'nin Malzemeleri

1 yumurta
yarım su bardağı süt
yarım paket margarin ya da tereyağı
1 paket vanilin
1çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 su bardağı pudra şekeri
aldığı kadar un

meyveli iç harcı:
1 adet ayva
1 adet büyük tatlı elma
1 portakal
tarçın
1, 5 su b. şeker
isterseniz yer fısıtığı

kenarlarına: yumurta sarısı

Bol Meyveli Tart Pasta Tarifi'nin Yapılışı

Tüm hamur malzemeleriyle güzelce bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye bölün.
Ayvaları, elmaları soyup küp doğrayın ve şekerle beraber tencerede pişirin. Onların pişmesine yakın portakalları da küp küp doğrayıp içine ilave edin. 5-6 dk daha pişirip ocağı kapatın ve içine tarçın ve yer fıstığı ekleyip karıştırın.
Hamurları ayrı ayrı dikdörtgen kek kalıbınıza göre açın. Bu hamurdan 2 adet çıkar. Hamurları açıp yağlanmış kek kalıbınıza kenarları biraz yüksek olacak şekilde yayın. üzerine meyveli harçtan yayıp kenarlarındaki fazla hamuru üzerine kapatın. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 drece fırında 35 dk kontrol ederek pişirin.
ılıyınca kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin. İsterseniz buzdolabında bekletip de servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder