10 Ocak 2015 Cumartesi

Hangel Yapımı(erzincan Yöresi)/patatesli Ravioli







yöresel lezzet. :)

Hangel Yapımı(erzincan Yöresi)/patatesli Ravioli

Ilık su
tuz
aldığı kadar un
İçi için:
haşlanmış patates
peynir
maydanoz
üzeri için
kızdırılmış tereyağı
Hazırlanışı

Hangel Yapımı(erzincan Yöresi)/patatesli Ravioli Tarifi'nin Yapılışı

Çok Yumuşak olmayacak, sert bir hamur elde edin. Hamuru tezgahta açın ve hamur kesici kalıbınızla ya da kareler şeklinde kesin. Her bir parçanın içine patatesli harçtan koyup kapatın. Tencereye su, tuz koyup kaynatın. Kaynayınca içine hamurları yavaş yavaş atın. Mantı haşlar gibi haşlayın. Sonra suyunu süzüp bir servis tabağına dökün üzerine ocakta kızdırılmış tereyağı döküp servis edin.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder