10 Ocak 2015 Cumartesi
Peynirli Patatesli Çanaklar
Peynirli Patatesli Çanaklar
Peynirli Patatesli Çanaklar Tarifi'nin Malzemeleri
2 yaprak yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
5-6 haşlanmış patates
yarım demet maydanoz
1 adet kuru soğan
tuz, pulbiber
beyaz peynir
Peynirli Patatesli Çanaklar Tarifi'nin Yapılışı
Haşlanmış patatesleri rendeleyelim, peyniri, kıyılmış maydanozu, küçük doğranmış soğanla ve baharat ile tuzu da koyup karıştıralım.
Tereyağını küçük bir tavada eritip, kenara alıp ılıtalım.
Yufkaları muffin kalıbınızın dışına taşacak büyüklükte karelere kesip ve fırça yardımıyla tek tek yağlayalım.
Muffin kalıplarımızı da yağlayalım. Her muffin kalıbına kare kesip, yağladığımız yufkalardan 2 şer adet yerleştirelim.
Yufka çanaklarımızın içerisine peynirli patatesli harçtan dolduralım.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder