23 Nisan 2015 Perşembe

hamur kızartması (kandile özel)


Mübarek üç aylar başladı. Rabbim Recep ve Şaban ayını bize mübarek kıl. Bizi Ramazan ayına ulaştır. Amin.  Regaib kandilimiz mübarek olsun. Hayırlara vesile olur inşallah.
Kandile yakışacak bir tarif.
Paylaşmanın verdiği mutluluk hiç bir şeyde yoktur. KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN...

Hamur Kızartması(kandile Özel)
Hamur Kızartması(kandile Özel) Tarifi'nin Malzemeleri

1 yumurta
1 su b. Yoğurt
1 su b. Su
2 yemek k. Sirke
1 pk. Kabartma tozu
1 tatlı k. Karbonat
1 tatlı k. Tuz
aldığı kadar un( çok sert değil, yumuşak bir hamur olacak. )

kızartmak için:
sıvı yağ

Hamur Kızartması(kandile Özel) Tarifi'nin Yapılışı

Unu derin bir kaba alıp ortasını açın. Ortasına yumurtayı kırın, yoğurdu, suyu koyun. Kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu da unun üzerine gezdirin. Ortadan başlayarak yavaş yavaş kenarlarından alarak yoğurun. Kıvamını yumuşak bir hamur elde etmek için azar azar biraz daha su ilave edip yoğurabilirsiniz. 15 dk dinlendirin.
Yoğurdunuz hamuru ikiye bölün. Her birini tezgahta merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açın ve istediğiniz bir kalıpla parçalar çıkarın.
Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartıp havlu peçete konulmuş servis tabağına alın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder