10 Nisan 2015 Cuma

kakaolu çikolatalı pasta







zamanla insan alışıyor her şeye ve bir zamanlar canını çok acıtan şey artık eskisi kadar acıtmaz oluyor. çünkü insan hayatta daha değerli şeylerin olduğunu farkediyor. Aile gibi. hayattaki en değerli varlığımız ailemizdir.
hafta sonu ailenize güzel bir sürpriz yapmaya ne dersiniz? :)
işte yüzleri güldürecek bir tarif: kakaolu çikolatalı pasta ile mutlu haftasonları. :))

Kakaolu Çikolatalı Pasta
Kakaolu Çikolatalı Pasta Tarifi'nin Malzemeleri

4 yumurta
1, 5 su bardağı şeker
3 paket kabartma tozu
3 paket vanilin
Yarım çay bardağı ılık su
1, 5 su bardağı un
1 fiske tuz
1 yemek k. Dolusu kakao

Kreması için:
1 kutu sade pasta kreması
1, 5 su bardağı soğuk süt

Süslemek için:
kakao
bitter çikolata rendesi

Kakaolu Çikolatalı Pasta Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın.

Sarılarını şekerle krema kıvamına gelene dek çırpın. ılık suyu da ekleyip tekrar çırpın.

İçine unu, kabartma tozunu ve vanilini de eleyerek ilave edin. Kakaoyu da ekleyip iyice çırpın.

Yumurtanın beyazını ayrı bir kapta bir fiske tuz ile iyice köpük oluncaya kadar çırpın.

Daha sonra beyazı sarının içine ekleyin ve spatula ile alttan üste doğru karıştırarak harmanlayın.

Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıbınıza karışımı dökün ve Önceden 5 dk ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk kadar kontrol ederek pişirin.

Pandispanyamız pişerken kremasını hazırlayalım.

Toz pasta kremasınıi sütle iyice çırpın ve dolapta 30 dk kadar soğutun.

Kekimizi pişince fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Kalıptan dikkatlice çıkarın.

Keki 2 ya da 3 parçaya bölün.

Bir parçasını pasta tabağınıza alın, üzerine kremadan bir miktar sürün ve iyice yayın.

Daha sonra ikinci katı da koyup pastanın her tarafını güzelce kremayla kaplayın. üzerine bitter çikolata rendeleyin ve kakao serpin.

Dolapta 1-2 saat soğutup dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder