12 Nisan 2015 Pazar

patatesli havuçlu dana haşlama



çorba yerine geçecek sağlıklı ve lezzetli şifa dolu bir yemek. :)

Patatesli Havuçlu Dana Haşlama
Patatesli Havuçlu Dana Haşlama Tarifi'nin Malzemeleri

1 kg kemikli dana eti parçaları
1 litre sıcak su
5-6 patates
1 büyük havuç
tuz, karabiber, pulbiber
sıvı yağ

Patatesli Havuçlu Dana Haşlama Tarifi'nin Yapılışı

Kemikli dana eti parçalarını bir kaç kez suyla iyice yıkadıktan sonra tencereye alıyoruz ve sıvı yağ ekliyoruz, suyunu koyup ocağın altını açıyoruz ve etler yumuşayana dek pişiriyoruz. Tuzunu ve bahratlarını da ekliyoruz. Daha sonra içine doğradığımız havuçları ekleyip biraz daha pişiriyoruz. En son iri iri doğradığımız patatesleri de ekleyip pişirdikten sonra ocaktan alıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder