23 Nisan 2015 Perşembe
patatesli hangel yapımı(yöresel/Erzincan)
Mantının patateslisini düşünün. ama öyle böyle değil. üzerine de kızdırılmış bir tereyağı döktük mü? tamamdır HANGEL hazır. buyrun sofraya soğumasın. :) afiyet olsun.
Patatesli Hangel Yapımı (yöresel/erzincan)
Patatesli Hangel Yapımı (yöresel/erzincan) Tarifi'nin Malzemeleri
1 yumurta
Ilık su
tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
Haşlanmış patates(istenildiği kadar)
Maydanoz(yarım demet)
1 kuru soğan(ince kıyılmış)
tuz, pulbiber, karabiber
Üzeri için;
Kızdırılmış tereyağı
Patatesli Hangel Yapımı (yöresel/erzincan) Tarifi'nin Yapılışı
Çok Yumuşak olmayan hafif sert bir hamur elde edin.
Hamuru 2 ya da 3 bezeye bölün. Her bir bezeyi tezgahta un serperek açın ve hamur kesici kalıbınızla yada kareler şeklinde kesin.
Her bir parçanın içine patatesli harçtan koyup kapatın. Tencereye su, tuz koyup kaynatın.
Kaynayınca içine hamurları yavaş yavaş atın.
Mantı haşlar gibi haşlayın.
Sonra suyunu süzüp bir servis tabağına dökün.
Üzerine ocakta kızdırılmış tereyağı döküp servis edin.
(Görsellerde yapım aşaması mevcuttur. )
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder