19 Nisan 2015 Pazar

Karamelize Soğanlı Ve Kimyonlu Ekmek








bunlar sıralı asker gibiler. :)

Karamelize Soğanlı Ve Kimyonlu Ekmek
Karamelize Soğanlı Ve Kimyonlu Ekmek Tarifi'nin Malzemeleri

1 su b. Yoğurt ya da süt
yarım çay b. Sıvı yağ
1 çay b. Su
2 kaşık tereyağı
2 tatlı k. şeker
1, 5 tatlı k. Tuz
1 tatlı k. Pulbiber
2 diş sarımsak(ince dilimlenmiş.)
1 pk. İnstant maya
2-3 su b. Un(yumuşak hamur olacak)

iç harcı
2 büyük soğan
tuz, 1 tatlı k. şeker
kimyon
karabiber
az sıvı yağ

üzerine
yumurta sarısı

Karamelize Soğanlı Ve Kimyonlu Ekmek Tarifi'nin Yapılışı

Hamuru güzelce yoğurun. İki katı olana dek mayalansın.
Hamuru tezgahta merdaneyle açın.
İsterseniz ikiye bölüm iki seferde de yapabilirsiniz.
Soğanı piyazlık doğrayıp tavada sıvı yağ ve şekerle karamelize edin.
Sonra tuzunu ve bahartalarını ekleyip ocaktan alın soğusun.
Soğuyan harcı hamura yayın ve hamuru rolu sarın. Bıçakla dilimler kesin.
Kalıbınızı tereyağı ile yağlayıp hamur dilimlerini yan yan dizin ve 10 dk daha mayalansın. Fırını 180 derecede 5 dk ısıtın. Hamurların üzerine yumurta sarsısı sürüp fırında alt üst iyice kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder