19 Nisan 2015 Pazar

salamlı peynirli sarmal poğaça






bu poğaça bir harika. :)

Salamlı Peynirli Sarmal Poğaça
Salamlı Peynirli Sarmal Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri

1 su b. Yoğurt ya da süt
yarım çay b. Sıvı yağ
1 çay b. Su
2 kaşık tereyağı
2 tatlı k. şeker
1, 5 tatlı k. Tuz
1 tatlı k. Pulbiber
2 diş sarımsak(İnce dilimlenmiş. )
1 pk. İnstant maya
2-3 su b. Un(yumuşak hamur olacak)

iç harcı
1 kase dolusu doğranmış salam
karabiber
az sıvı yağ
1 yumurtanın akı
acı jalepone biber turşusu
beyaz peynir

üzerine
yumurta sarısı
Salamlı Peynirli Sarmal Poğaça Tarifi'nin Yapılışı

Hamuru güzelce yoğurun. İki katı olana dek mayalansın.
Hamuru tezgahta merdaneyle açın.
İsterseniz ikiye bölüm iki seferde de yapabilirsiniz.
Salamı doğrayıp tavada sıvı yağ ve yumurta akı ile pişirin.
Sonra tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocaktan alın soğusun.
Soğuyan harcı hamura yayın ve üzerine beyaz peynir ufalayıp acı biber turşularından biraz serpin.
Hamuru rulo sarın. Bıçakla dilimler kesin.
Fırın tepsinizi yağlayıp poğaça dilimlerinizi enlemesine dizin. Mayalansın.
Fırını 180 derecede 5 dk ısıtın.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp fırında alt üst iyice kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder