12 Temmuz 2015 Pazar

arpa şehriyeli pirinç pilavı


arpa şehriyenin kavrulmuş kokusu tüm mutfağı sarar , sonrası malum. :))

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi'nin Malzemeleri

2 Su Bardağı Pilavlık Pirinç
3 Su Bardağı Kaynar Su
2 Yemek Kaşığı sıvı yağ
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Arpa Şehriye
1 çay Kaşığı Tepeleme Tuz
2 pk. Tavuk suyu tableti

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi'nin Yapılışı

Tencereye sıvı yağ, tereyağı konulup ısıtıldı. Üzerine arpa şehriye ilave edildi ve ocağın altı kısıktayken renk değiştirinceye kadar kavruldu

Ardından pirinç ilave edildi ve bir süre kavruldu. Üzerine kaynar su, tuz, tavuk suyu tableti ilave edildi ve tabletler iyice ezilerek karıştırıldı. Pilavın tuzu kontrol edildi.
Ocağın altı biraz daha açıldı 1 dakika süre ile kaynatıldı ve tencere kapağı kapatıldı. Daha sonra ocağın altı iyice azaltıldı. 14 dakika kadar sonra ocak söndürüldü. Tencerenin kapağının üzerine havlu peçete konuldu ve kapak kapatıldı açılmadan pilav en az 15 dakika süre ile dinlendirildi. Süre bitiminde pilav alt üst edilerek karıştırıldı. Pilavımız servise hazır. :)

afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder