24 Temmuz 2015 Cuma

Karamel Soslu Trileçe





Karamel Soslu Trileçe

hem hafif hem lezzetli. :)

malzemeler:

4 yumurta
1 su b. Dolusu şeker
1 çay b. Süt
3 yemek k. Su
çok az tuz
2 su b. Un
1 pk. Kabartma tozu
1 pk. Vanilin

kreması:
1 pk. Sıvı krema
1 litre süt
1 çay b. şeker

karameli:
1 su b. şeker
1 pk. Sıvı krema


Karamel Soslu Trileçe Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtaları az tuz serpip çırpın şekeri de ekleyip beyaz olana dek mikserin yüksek devirinde çırpın. Sütü, suyu ekleyip tekrar çırpın. Unu, kabartma tozunu, vanilini eleyip kaşıkla karıştırın.
Karışımı yağlı kağıt serili borcama döküp fırında 180 drecede 20 dk kadar pişirin. Fırında pişerken kremasını hazırlayın. Bunun için 1 paket sıvı krema ile sütü ve şekeri iyice çırpın.

Tatlı fırından çıkar çıkmaz kremasını üzerine gezdirin.

En son karameli için tavaya toz şekeri alıp tahta kaşıkla karıştırarak renginin kahverengi olmasını sağlayın ve içine 1 paket sıvı krema ekleyip karıştırın ocaktan alıp soğutun. Soğuyunca trileçenin üzerine karameli gezdirin.

Buzdolabında 1 gece bekledikten sonra dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder