12 Temmuz 2015 Pazar

kıymalı bezelyeli fırında makarna











makarnayı bile fırında pişiren bir milletiz biz. :)

yaklaşan bayram sofrasına yakışacak bir tarif:
kıymalı bezelyeli fırında makarna

Kıymalı Bezelyeli Fırında Makarna
Kıymalı Bezelyeli Fırında Makarna Tarifi'nin Malzemeleri

1 paket kalın çubuk makarna

iç harcı:
400 gr. Kıyma
2 yemek k. Sıvı yağ
2 soğan
1 su b. Haşlanmış bezelye
tuz, az şeker

beşamel sos:
4 yemek k. Tereyağı
4 yemek k. Un
3 su b. Süt
3 yumurta
tuz, karabiber
1 su b. Dolusu kaşar peyniri rendesi

Kıymalı Bezelyeli Fırında Makarna Tarifi'nin Yapılışı

Makarnayı dişe gelecek dirilikte tuzlu sıvı yağlı suda haşlayıp süzün.
Kıymayı bir tavaya alıp soğanları ince doğrayıp beraber az sıvı yağda kavurun. Tuzunu da ekleyin. En son ocaktan alırken az şeker ve bezelyeleri de ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Beşamel sos için; tereyağını tencereye alın eritin üzerine unu koyup unun kokusu çıkana dek karıştırarak kavurun. üzerine sütü ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Koyulamaya başlayınca içine kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Daha sonra içine teker teker yumurtaları kırıp karıştırın ve tuzunu karabiberini de ekleyip tekrar karıştırın.
Beşamel sostan bir miktar üzerine sürmek için ayırın.
Kalan beşamel sos ile makarnaları karıştırın.
Tereyağı ile yağlanmış borcama makarnanın yarısını yayın. üzerine iç harcı döküp yayın ve tekrar kalan makarnayı iyice üzerine yayıp düzeltin.
üzeri için ayırdığımız beşamel sosu da üzerine sürüp fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek ılık servis edin.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder