12 Temmuz 2015 Pazar

patatesli tereyağlı mayalı poğaça




ister sahura ister iftara ya da bayram sabahına. yeri dolmayan lezzet. :)



Patatesli Tereyağlı Mayalı Poğaça

Patatesli Tereyağlı Mayalı Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için;
2 adet yumurta
3 su bardağı süt
2 su bardağı yoğurt
1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı sirke
250 tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un

İç harcı;
5-6 tane haşlanmış patates
Pul biber
Tuz
karabiber
maydanoz

Üzerine;
Yumurta sarısı
çörek otu

Patatesli Tereyağlı Mayalı Poğaça Tarifi'nin Yapılışı

Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapıp 2 saat kadar mayalandırın.

Hamurdan parçalar koparıp elinizle büyütün, içine patatesli harçtan koyup kapatın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve Önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Not: Tereyağı ve sirke koyduğumuz için çok güzel gevrek poğaçalarımız oluyor. Afiyet olsun.

Patatesli harç yapımı: patatesleri ezip maydanozla karıştırın ve tuzunu karabiberini pul biberini ekleyip karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder