24 Temmuz 2015 Cuma
Kıymalı Bulgurlu Pazı Ve Karalahana Sarması
sarmanın her çeşidi lezzetli. :)
Kıymalı Bulgurlu Pazı Ve Karalahana Sarması
Kıymalı Bulgurlu Pazı Ve Karalahana Sarması Tarifi'nin Malzemeleri
2 bağ karalahana
2 bağ pazı
iç harcı:
250 gr. Kıyma
1 soğan
1 yemek k. Domates salçası
1 su b. Bulgur
yarım çay b. Sıvı yağ
tuz, pulbiber, sıcak su
1 domates
1 sivri biber
1 tavuk suyu tableti
dolma için: sıcak su
Kıymalı Bulgurlu Pazı Ve Karalahana Sarması Tarifi'nin Yapılışı
Kıymayı tavaya alın soğanı da doğrayıp tavada sıvı yağ ile kavurun. üzerine doğranmış biberleri, domatesleri ve salçayı da ekleyip kavurun. Biraz sıcak su da ekleyin. Pişince içine bulguru ilave edin kavurun, tavuk suyu tabletini ekleyin. Az tuz ve baharatlarını ekleyin. Biraz daha su ekleyip pilav gibi pişirin.
Karalahana ve pazıları suda haşlayın. Yaprak sarar gibi birer birer elinize alıp iç harçtan koyup sarın ve altına karalahana yaprağı serilmiş tencereye dizin. üzerine bir miktar su koyup bir tabak koyun. Ve kapağını da kapatıp pişirin.
Yapraklarınız çok haşlandıysa pişme süresini biraz daha az tutun.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder