24 Temmuz 2015 Cuma

Kıymalı Bulgurlu Pazı Ve Karalahana Sarması





sarmanın her çeşidi lezzetli. :)

Kıymalı Bulgurlu Pazı Ve Karalahana Sarması

Kıymalı Bulgurlu Pazı Ve Karalahana Sarması Tarifi'nin Malzemeleri

2 bağ karalahana
2 bağ pazı

iç harcı:
250 gr. Kıyma
1 soğan
1 yemek k. Domates salçası
1 su b. Bulgur
yarım çay b. Sıvı yağ
tuz, pulbiber, sıcak su
1 domates
1 sivri biber
1 tavuk suyu tableti

dolma için: sıcak su

Kıymalı Bulgurlu Pazı Ve Karalahana Sarması Tarifi'nin Yapılışı

Kıymayı tavaya alın soğanı da doğrayıp tavada sıvı yağ ile kavurun. üzerine doğranmış biberleri, domatesleri ve salçayı da ekleyip kavurun. Biraz sıcak su da ekleyin. Pişince içine bulguru ilave edin kavurun, tavuk suyu tabletini ekleyin. Az tuz ve baharatlarını ekleyin. Biraz daha su ekleyip pilav gibi pişirin.

Karalahana ve pazıları suda haşlayın. Yaprak sarar gibi birer birer elinize alıp iç harçtan koyup sarın ve altına karalahana yaprağı serilmiş tencereye dizin. üzerine bir miktar su koyup bir tabak koyun. Ve kapağını da kapatıp pişirin.
Yapraklarınız çok haşlandıysa pişme süresini biraz daha az tutun.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder