12 Temmuz 2015 Pazar

karnıyarık






biri karnıyarık mı dedi?. :)

Karnıyarık
Karnıyarık Tarifi'nin Malzemeleri

8-10 adet orta boy patlıcan
3 çorba kaşığı tuz (patlıcanları suda bekletmek için)
1 su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
2 orta boy soğan (doğranmış)
3-4 diş sarımsak
400 gr. Kıyma
4 adet ortaboy domates
bir tutam maydanoz,
tuz, karabiber,
1 su bardağı su veya et suyu
1 yemek kaşığı salça
Süslemek için:
5 adet sivribiber
Karnıyarık Tarifi'nin Yapılışı

Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun.
Alta geçmiyecek şekilde boydan boya çizin. 20-25 dakika tuzlu suda bekleterek, acısını alın ve yıkayıp, kurulayın.

Daha sonra Bir tavaya 1 bardak sıvı yağı koyun ve patlıcanların her iyice yumuşayıp rengi dönünceye kadar kızartın.
Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, peçete üzerine koyarak fazla yağını alın.
Kızartma yaptığınız tavanın fazla yağını süzün (2 yemek kaşığı kadar kalsa yeterli) yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları kızgın yağa ilave edip, yumuşayıncaya kadar sürekli kavurun.

Kıymayı ilave edip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin. Küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin ve birkaç dakika domates suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın.

Kızartılmış patlıcanları bir tepsiye dizin ve patlıcanların ortasındaki yarıkları çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı kaşıkla bolca olacak şekilde doldurun. Sivri biberleri uzunlamasına doğrayın üzerlerine yerleştirip süsleyin.

1 su bardağı et suyunu kalan domates püresi ve salça ile karıştırın. Sosu tepsinin kenarından dökün.

Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika fırında pişirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder