16 Temmuz 2015 Perşembe
Mercimekli El Açması Börek
bayramlar böreksiz olmaz.
farklı bir çeşit börek yapmak isteyenler için.
herkese hayırlı, huzurlu bayramlar.
Bayramımız mübarek olsun.. :)
Mercimekli El Açması Börek
Mercimekli El Açması Börek Tarifi'nin Malzemeleri
Hamuru için:
1 su b. Süt
1 su b. Yoğurt
1 çay b. Sıvı yağ
1 pk. Kabartma tozu
1 çay k. Karbonat
2 yemek k. Sirke
2 yemek k. Tereyağı
2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine ayrılacak. )
aldığı kadar un( çok sert olmayacak ki kolay açılsın. )
iç harcı:
1 su b. Mercimek(haşlanmış)
1 su b. İnce bulgur(sıcak suyla ıslatılıp bekletilmiş, yumuşamış olacak)
tuz, karabiber, pulbiber
1'er yemek k. domates ve biber salçası
1 kuru soğan(ince doğranmış ve biraz tavada sıvı yağda sotelenmiş.)
yarım demet maydanoz(ince kıyılmış)
sıvı yağ
üzerine:
yumurta sarısı
Mercimekli El Açması Börek Tarifi'nin Yapılışı
Tüm hamur malzemeler geniş bir kabın içine alınır ve güzelce yoğurulur. çok sert hamur olmayacak ki kolay açılsın.
İç harcı için tüm malzemeler karıştırılır bulgurun sertliği kontrol edilir ve mercimek köftesi yapar gibi ayarlıyoruz.
Hamuru 2 ya da 4 parçaya bölebilirsiniz.
4 e bölerseniz 2 tepsi böreğiniz olur.
Hamurdan bir parçayı alıp tezgahta un serperek merdaneyle fırın tepsinizin boyutuna göre açın.
Tepsiyi yağlayıp açtığınız hamuru tepsiye yayın. üzerine mercimekli harçtan güzelce yayın ve diğer hamur parçasını da tezgahta açıp tepsinin üzerine yerleştirin.
üzerine yumurta sarısı sürüp fırında üzeri kızarana dek kontrol ederek pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder